Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Ízületek lokális stabilitása I. modul
Specifikus tesztek és gyakorlatok biofeedback-kel Izomkontroll = fájdalomkontroll. Az ízületek lokális stabilitása a gerincpanaszok recidív profilaxisának (lásd Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) azon kevés kezelési módszereihez tartozik, amelyek tudományosan igazoltak. Az időközben ismertté vált koncepció a legújabb tudományos eredmények alapján átdolgozott és a gyakorlatba átültetett. Az Lx, Cx és az iliosacralis ízület mély lokális izmainak klinikai vizsgálatának és kezelési módszereinek bemutatása és gyakorlása a gerincstabilitás biomechanikája és neurofiziológiája alapján. A lokális izomfunkcióvizsgálatok és -kezelések a végtagok ...

Specifikus tesztek és gyakorlatok biofeedback-kel
Izomkontroll = fájdalomkontroll. Az ízületek lokális stabilitása a gerincpanaszok recidív profilaxisának (lásd Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) azon kevés kezelési módszereihez tartozik, amelyek tudományosan igazoltak. Az időközben ismertté vált koncepció a legújabb tudományos eredmények alapján átdolgozott és a gyakorlatba átültetett.
Az Lx, Cx és az iliosacralis ízület mély lokális izmainak klinikai vizsgálatának és kezelési módszereinek bemutatása és gyakorlása a gerincstabilitás biomechanikája és neurofiziológiája alapján. A lokális izomfunkcióvizsgálatok és -kezelések a végtagok (térd, csípő és váll) musculosceletalis panaszainak kezelése során egyre nagyobb jelentőséget kapnak.
„Bizonyítékokon alapuló orvostudomány“ (evidence based medicine = EBM) a fizioterápia jövőjének kulcsszava. Az ízületek lokális stabilitására vonatkozóan több független, randomizált, tudományosan ellenőrzött tanulmány ((RCTs) született, amelyek komoly bizonyítékokat szolgáltatnak a lokális gyakorlatprogramok hatékonyságára neurális és musculosceltalis panaszok (pl. recidív keresztcsonti, postpartum, térd- és fejfájások, Schleuder trauma) esetében.
A legújabb tanulmányok megerősítik, hogy a krónikus fájdalmak multimodális terápiamodelljében a lokális izomrendszer rehabilitációja fontos alkotóelem.
Miért biofeedback? A nehezen hozzáférhető lokális izmok (pl. m. transversus abd. és medencefenék) funkciójának megítéléshez palpációt, nyomás mandzsettákat, ultrahangot, EMG-t és egy laserpointert vetnek be. Az EMG például az izmok excessiv globális aktivitását jelzi a felső trapesius vagy obliquus ext. esetében. A laserpointer egy gazdaságos módja az egyensúly és kinesztézia mérésének és fejlesztésének. Az ultrahang és az EMG biofeedback olyan módszerek, amelyek mind a terapeuták, mind pedig a páciensek számára könnyen megvalósíthatóak. A biofeedback minden formája biztosítja a kezelés minőségét és fokozza magabiztosságot, felgyorsítja a motorikus tanulási folyamatot, javítja az érzékelést, és motiválja mind a gyógytornászt, mind pedig a pácienst. Azok is, akiknek eddig nem volt tapasztalatuk ezen eszközök használatában, a tanfolyam során a napi gyakorlatba jól átültethető tapasztalatot szereznek.
Az ismert ausztrál kutatócsoporttal (Joint Stability Research Unit) való együttműködésnek köszönhetően az oktató átfogó tudást és sok gyakorlati tanácsot ad a krónikus gerincpanaszok igényes és hatékony kezelési módszereire vonatkozóan.

I. modul
Alaptanfolyam - Lx és az iliosacralis ízület
• a gerinc stabilitásának alapjai: lokális és globális rendszerek
• a mély lokási izmok motorikus diszfunkciói hátfájdalmaknál
• a mély Lx izmok diszfunkciójának klinikai és tudományos tesztjei
• A hasüreg izmainak szerepe, m. transversus abdominis, m. multifidus medencefenék; diaphragma lumbopelvikus és iliosac. ízület stabiltásnál
• A kinesztézia (érzékelés) szerepe keresztcsonti panaszoknál
• A lokási rendszer szerepe multimorbitásnál: keresztcsonti fájdalmak, inkontinencia, respiratív betegségek, obstipáció és egyensúlyi zavarok
• A rehabilitáció klinikai módszerei m. multifidus, m. transversus abdominis medencefenék, diaphragma és mm. gluteus
• Ultrahang, elektromiográfia (EMG), nyomás mandzsetták és laserfeedback az Lx izomzatának vizsgálatára és kezelésére
• Kezelés felépítése: A lokális rendszerek beillesztése a globális izomrendszerbe és fájdalomterápia
 
További szakmai leírás a módszerrôl: ide klikkeljen
                
Szakirodalom:
Hamilton, C. (1997a). “Segmentale Stabilisation der LWS.” Krankengymnastik 4: 614-622.
Hamilton, C. F. and C. A. Richardson (1997). “Neue Perspektiven zu Wirbelsaueleninstabiliaeten und lumbalen Kreuzschmerz: Funktion und Dysfunktion der tiefen Rückenmuskeln.” Manuelle Therapie1(1): 17-24.
Hamilton, C.F., Das Muskelbuch,, K.P. Valerius, Editor. 2009, Hippokrates. p. 14-20.
Hamilton, C. F. and C. A. Richardson (1999). Stabilität eine vielfältige Aufgabe. Funktionelle Bewegungslehre. S. Klein-Vogelbach, B. Werbeck and I. Spirgi-Gantert, Springer: 297-340.
Hides, J. A., C. A. Richardson, et al. (1997). “Lokale Gelenkstabilisation: Spezifische Befunderhebung und Übungen bei lumbalen Rückenschmerz.”ManuelleTherapie3.
Hides, J. A., C. A. Richardson, et al. (1998).”Use of real-time ultrasound imaging for feedback in rehabilitation.” Manual Therapy3(3): 125-131.
Richardson, C., G. A. Jull, et al. (2004). Therapeutic exercise for spinal stabilization in low back pain: scientific basis and clinical approach. London, Churchill Livingstone. ISBN 0443072930 (Ist Übersetzt Pub Juni 2009

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


A HŰSÉGKEDVEZMÉNY (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) JOGOSULTSÁGÁT KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI! TOVÁBBI FELTÉTELEK ÉS INFORMÁCIÓK AZ ÁSZF-BEN!
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL

Javasolt jelentkezési határidő: 2018.07.31.
 
Órarend:
1.nap 9:00-19:00
2.nap 8:30-18:30
3.nap 8:30-16:30
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
A KOMPLETT KÉPZÉS 3 MODULBÓL ÁLL. TOVÁBBI MODULOK: II. MODUL III. MODUL

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra gyógytornászok és orvosok jelentkezését várjuk.

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek