Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Ízületek lokális stabilitása II. modul
Specifikus tesztek és gyakorlatok biofeedback-kel Izomkontroll = fájdalomkontroll.Az ízületek lokális stabilitása a gerincpanaszok recidív profilaxisának (lásd Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) azon kevés kezelési módszereihez tartozik, amelyek tudományosan igazoltak. Az időközben ismertté vált koncepció a legújabb tudományos eredmények alapján átdolgozott és a gyakorlatba átültetett. Az Lx, Cx és az iliosacralis ízület mély lokális izmainak klinikai vizsgálatának és kezelési módszereinek bemutatása és gyakorlása a gerincstabilitás biomechanikája és neurofiziológiája alapján. A lokális izomfunkcióvizsgálatok és -kezelések a végtagok ...

Specifikus tesztek és gyakorlatok biofeedback-kel
Izomkontroll = fájdalomkontroll.Az ízületek lokális stabilitása a gerincpanaszok recidív profilaxisának (lásd Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) azon kevés kezelési módszereihez tartozik, amelyek tudományosan igazoltak. Az időközben ismertté vált koncepció a legújabb tudományos eredmények alapján átdolgozott és a gyakorlatba átültetett.
Az Lx, Cx és az iliosacralis ízület mély lokális izmainak klinikai vizsgálatának és kezelési módszereinek bemutatása és gyakorlása a gerincstabilitás biomechanikája és neurofiziológiája alapján. A lokális izomfunkcióvizsgálatok és -kezelések a végtagok (térd, csípő és váll) musculosceletalis panaszainak kezelése során egyre nagyobb jelentőséget kapnak.
 
„Bizonyítékokon alapuló orvostudomány“(evidence based medicine = EBM) a fizioterápia jövőjének kulcsszava. Az ízületek lokális stabilitására vonatkozóan több független, randomizált, tudományosan ellenőrzött tanulmány ((RCTs) született, amelyek komoly bizonyítékokat szolgáltatnak a lokális gyakorlatprogramok hatékonyságára neurális és musculosceltalis panaszok (pl. recidív keresztcsonti, postpartum, térd- és fejfájások, Schleuder trauma) esetében.
A legújabb tanulmányok megerősítik, hogy a krónikus fájdalmak multimodális terápiamodelljében a lokális izomrendszer rehabilitációja fontos alkotóelem.
 

Miért biofeedback?A nehezen hozzáférhető lokális izmok (pl. m. transversus abd. és medencefenék) funkciójának megítéléshez palpációt, nyomás mandzsettákat, ultrahangot, EMG-t és egy laserpointert vetnek be. Az EMG például az izmok excessiv globális aktivitását jelzi a felső trapesius vagy obliquus ext. esetében. A laserpointer egy gazdaságos módja az egyensúly és kinesztézia mérésének és fejlesztésének. Az ultrahang és az EMG biofeedback olyan módszerek, amelyek mind a terapeuták, mind pedig a páciensek számára könnyen megvalósíthatóak. A biofeedback minden formája biztosítja a kezelés minőségét és fokozza magabiztosságot, felgyorsítja a motorikus tanulási folyamatot, javítja az érzékelést, és motiválja mind a gyógytornászt, mind pedig a pácienst. Azok is, akiknek eddig nem volt tapasztalatuk ezen eszközök használatában, a tanfolyam során a napi gyakorlatba jól átültethető tapasztalatot szereznek.
Az ismert ausztrál kutatócsoporttal (Joint Stability Research Unit) való együttműködésnek köszönhetően az oktató átfogó tudást és sok gyakorlati tanácsot ad a krónikus gerincpanaszok igényes és hatékony kezelési módszereire vonatkozóan.
II. modul - Cx és scapula
• A mély Cx izmok stabilizáló funkciója
• A mély lokális izmok diszfunkciója nyakfájdalmaknál, szédülés és fejfájás esetén
• A Cx helyi izmainak (longus colli és multifidus) diszfunkció vizsgálata és kezelése
• A lokális rendszer szerepe multimorbiditás esetén: nyakfájdalmak, szédülés, fejfájás, nyelési nehézségek, dysphonia és egyensúlyi zavarok
• A kinesztézia indikációi, lelet és kezelés, ocularmotorikus ellenőrzés (szemmozgás ellenőrzés) és egyensúly Cx panaszok esetén
• A scapula izmok szerepe nyaki panaszoknál
• Nyomásmandzsetta, elektromiográfia (EMG), laserpointer feedback a Cx kezelésében
• Bizonyítékok a Cx rehabilitációjánka hatásosságára
• Kezelés felépítése: A lokális rendszerek beillesztése a globális izomrendszerbe és fájdalomterápia
Szakirodalom:
Hamilton, C Physiotherapie bei Schleudertrauma. Physiopraxis CPTE 11:4 3-15, 2006
Jull, G., M. Sterling, et al.(2008).Whiplash, Headache and Neck Pain. Sydney, Elsevier.
Jull, G Barrett, C Magee, R (1999) Further clinical clarification of the muscle dysfunction in cervical headache Cephalgia 19 (3) 179-185
Jull, G., et al., A randomized controlled trial of exercise and manipulative therapy for cervicogenic headache. Spine, 2002.27(17): p. 1835-43
Sterling, M. (2004). “A proposed new classification system for whiplash associated disordersimplications for assessment and management.” Man Ther 9(2): 60-70.

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


A HŰSÉGKEDVEZMÉNY (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) JOGOSULTSÁGÁT KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI! TOVÁBBI FELTÉTELEK ÉS INFORMÁCIÓK AZ ÁSZF-BEN!
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL

Javasolt jelentkezési határidő: 2018.07.31.
 
Órarend:
1.nap 9:00-18:30
2.nap 8:30-17:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
A KOMPLETT KÉPZÉS 3 MODULBÓL ÁLL. TOVÁBBI MODUL: III. MODUL

Elővégzettségi feltétel:

A tanfolyamra mindenkit szeretettel várunk, aki az Izületek lokális stabilitása I. modul tanfolyamot elvégezte.

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek