Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Mulligan manuál terápia I. modul
I. MODUL tartalma: Cx gerincszakasz és felsô végtag A Mulligan manuál terápia lényege: A technika nevét megalapítójáról, az új-zélandi gyógytornászról, Brian Mulliganről kapta. A Mulligan technikával a test minden ízületét, ami fájdalmas, mozgásterjedelmében beszűkült, kezelni tudjuk. Ezenkívül hatásos fájdalmas izomkontrakcióknál (pl.: teniszkönyök) is. A terápiás elv rendkívül egyszerű és minden ízületre könnyen adaptálható. A Gyt. az adott ízületben egy úgynevezett megtartott manuálterápiás passzív kiegészítő mozgást végez, a beteg pedig egyidejűleg a kezelt ízületben aktívan a beszűkült ...

I. MODUL tartalma: Cx gerincszakasz és felsô végtag
A Mulligan manuál terápia lényege:
A technika nevét megalapítójáról, az új-zélandi gyógytornászról, Brian Mulliganről kapta. A Mulligan technikával a test minden ízületét, ami fájdalmas, mozgásterjedelmében beszűkült, kezelni tudjuk. Ezenkívül hatásos fájdalmas izomkontrakcióknál (pl.: teniszkönyök) is. A terápiás elv rendkívül egyszerű és minden ízületre könnyen adaptálható.
A Gyt. az adott ízületben egy úgynevezett megtartott manuálterápiás passzív kiegészítő mozgást végez, a beteg pedig egyidejűleg a kezelt ízületben aktívan a beszűkült irányba mozgást végez. A végtagokon Mulligan ezt a technikát MWM-nek (mobilisation with movement - mobilizáció mozgással) nevezi. A gerincoszlopon SNAG-nak ( sustained natural apophyseal glide - megtartott természetes kisízületi elcsúszás).
 

A Mulligan Concept technikái:
Az MWMs és a SNAGs mellet van az úgynevezett NAGs (natural apophyseal glides - természetes kisízületi elcsúszás), ami egy klasszikus manuálterápiás technika: a terapeuta a beteg kisízületét passzívan mobilizálja. NAGs-et a Cx és Thx csigolyákon lehet végezni. A Gyt. mozgatja az adott kisízület felső ízületi párját, mégpedig a SNAGs-el ellentétesen nem megtartva, hanem oszcillálva (kb. 2-szer másodpercenként) 20-30 másodpercen keresztül. Olyan betegeknél alkalmazzuk, akiknél egy ízület több mozgásiránya is fájdalmasan beszűkült. SNAGs azoknál a betegeknél alkalmazható nagy eredménnyel, akiknek adott ízület egy mozgásirányba fájdalmasan beszűkült. Amennyiben a Mulligan technika a beteg problémáját javítja, lehet a dozírosát emelni. Ez annyit jelent, hogy a beteg az aktív mozgásának végén saját kezűleg a beszűkült mozgás irányába passzívan (pl.: másik kézzel) nyomást gyakorol.
 

A MWM´s alapjai és a problémák okai Mulligan szerint:
A Mulligan technika alapjai megegyeznek a Freddy Kaltenborn MT alapjaival:
konvex-konkáv szabály: adott ízület mozgása közben a konvex ízületi felszín a mozgással ellentétes irányba, a konkáv felszín pedig a mozgással egy irányba mozdul el.
Ennek értelmében a kezelési irány a kezelt ízület síkjához orientálódik, ami a konkáv ízületi félen át húzódik.
Ez azt jelenti, hogy a Mulligan kezelés közben az ízületben végzett kiegészítő mozgásokat a kezelendő ízület síkjához párhuzamosan végezzük. Így akadályozzuk meg az adott ízületben a kompressziót.
A fájdalmas mozgáskorlátozottság oka Mulligan szerint egy, az ízületi felszínek között kialakult csekély pozíciós hiba. (pl.: gipsz, trauma hatására). A passzív mobilizáció és az egyidejű aktív mozgás hatására korrigálódik ez a pozíciós hiba és a beteg azonnal fájdalommentessé válik. Subakut és krónikus esetekben is eredményes! Hogy valóban eredményesek legyünk, abban a kiinduló helyzetben kell a beteget kezelni, amiben a problémája van (ha ülésben van fájdalma, akkor ülésben kell kezelni).
 

Legfontosabb szabály:
 
Mobilizáció mozgással technikát (MWMs) akkor végezhetjük, ha a kiegészítő mozgás (passzív mobilizáció) és az aktív mozgás is fájdalommentes. Tehát a Gyt-nak adott ízületben, olyan, csak passzívan végezhető mozgásirányt kell keresnie, amit a beteg a legkellemesebbnek talál, és ezt a mozgásirányt megtartva az aktív mozgás is fájdalommentes marad, valamint a kezelésnek azonnali pozitív eredményt kell mutatnia. Ezenkívül a betegnek a két kezelés között alkalmazott önterápiával a terápia alatt elért eredmény 50%-át el kell érnie.
Önterápia:
Az önterápiának a Mulligan technikában nagyon fontos szerepe van, hiszen így a beteg a terápiában aktívan részt vesz, valamint a két terápia közötti idő - az eredmény fokozása mellet - hasznosan telik. Önterápiához manuálterápiás övet vagy törölközőt használunk. Egy további fontos elem az önterápiában a Tape. Feltétele, hogy a kezeléskor egy olyan mobilizációs irányt találjunk, ami a beteg fájdalmát csökkenti. Ilyenkor lehet a kiegészítő mozgást (passzív mozgás) Tape-pel stimulálni.

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
 
Javasolt jelentkezési határidő: 2019.01.31.
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Órarend:
1.nap 9:00-18:00
2.nap 8:30-17:30
3.nap 8:30-17:30
4.nap 8:30-16:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
Gyakorlati és Elméleti óra aránya: gyakorlat: 23,4 tanóra, elmélet: 16,6 tanóra
A KOMPLETT KÉPZÉS 2 RÉSZBŐL ÁLL: II. MODUL

A kreditpontot a 9. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük.

 

A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra gyógytornászokat, orvosokat várunk,  gyógytornászok már közvetlenül az államvizsga előtti két hónapban is jelentkezhetnek.
Gyógymasszőrök a következő három feltétel együttes teljesítése esetén vehetnek részt a tanfolyamon:
1. államilag elismert min. 1200 órás gyógymasszőri végzettség
2. a következő végzettségek egyike: egészségügyi, sporttudományi,  pedagógiai-terápiás diploma
3. a következő szakmai továbbképzésekből kettő - szabadon választható- (csak a Viszen NETC szervezésében): Manuális Triggerpont IMTT® terápia I. rész és II. rész; Ízületek lokális stabilitása I. modul és II. modul; Perifériás neurális struktúrák multidiszciplináris kezelése;Stecco féle Fascia Manipuláció I. és II. modul (Az aktuális tanfolyami kínálatunk alapján)

A 2. és 3. pont kiváltható: olyan minimum 260 tanórás manuálterápiás képzettséggel (MT Zertifikat), mely a német IKK által elismert  (elvégezhető pl. itt: http://www.vpt-rps.de/Fortbildung/Manuelle_Therapie/manuelle_therapie.html  vagy  http://bfw-mainz.de/weiterbildung/manuelle-therapie.php ) A német, osztrák és svájci TB a gyógymasszőrök által végzett manuálterápiás kezeléseire (amennyiben a fent nevezett MT Zertifikat-tal rendelkeznek!) is ugyanazon jogi, szakmai és finanszírozási jogok és kötelességek vonatkoznak, mint a gyógytornászok által végzett ugyanilyen kezeléseire (jogszabályok:http://www.physio.de/zulassung/ )

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek