Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Mulligan manuál terápia II. modul
A Mulligan manuál terápia lényege:     Az MWMs és a SNAGs mellet van az úgynevezett NAGs (natural apophyseal glides - természetes kisízületi elcsúszás), ami egy klasszikus manuálterápiás technika: a terapeuta a beteg kisízületét passzívan mobilizálja. NAGs-et a Cx és Thx csigolyákon lehet végezni. A Gyt. mozgatja az adott kisízület felső ízületi párját, mégpedig a SNAGs-el ellentétesen nem megtartva, hanem oszcillálva (kb. 2-szer másodpercenként) 20-30 másodpercen keresztül. Olyan betegeknél alkalmazzuk, akiknél egy ízület több mozgásiránya is fájdalmasan beszűkült. SNAGs azoknál a betegeknél alkalmazható nagy eredménnyel, akiknek adott ízület egy ...

A Mulligan manuál terápia lényege:
 
 
Az MWMs és a SNAGs mellet van az úgynevezett NAGs (natural apophyseal glides - természetes kisízületi elcsúszás), ami egy klasszikus manuálterápiás technika: a terapeuta a beteg kisízületét passzívan mobilizálja. NAGs-et a Cx és Thx csigolyákon lehet végezni. A Gyt. mozgatja az adott kisízület felső ízületi párját, mégpedig a SNAGs-el ellentétesen nem megtartva, hanem oszcillálva (kb. 2-szer másodpercenként) 20-30 másodpercen keresztül. Olyan betegeknél alkalmazzuk, akiknél egy ízület több mozgásiránya is fájdalmasan beszűkült. SNAGs azoknál a betegeknél alkalmazható nagy eredménnyel, akiknek adott ízület egy mozgásirányba fájdalmasan beszűkült. Amennyiben a Mulligan technika a beteg problémáját javítja, lehet a dozírosát emelni. Ez annyit jelent, hogy a beteg az aktív mozgásának végén saját kezűleg a beszűkült mozgás irányába passzívan (pl.: másik kézzel) nyomást gyakorol.
A Mulligan technika alapjai megegyeznek a Freddy Kaltenborn MT alapjaival:
A fájdalmas mozgáskorlátozottság oka Mulligan szerint egy, az ízületi felszínek között kialakult csekély pozíciós hiba. (pl.: gipsz, trauma hatására). A passzív mobilizáció és az egyidejű aktív mozgás hatására korrigálódik ez a pozíciós hiba és a beteg azonnal fájdalommentessé válik. Subakut és krónikus esetekben is eredményes! Hogy valóban eredményesek legyünk, abban a kiinduló helyzetben kell a beteget kezelni, amiben a problémája van (ha ülésben van fájdalma, akkor ülésben kell kezelni).
Legfontosabb szabály:
Mobilizáció mozgással technikát (MWMs) akkor végezhetjük, ha a kiegészítő mozgás (passzív mobilizáció) és az aktív mozgás is fájdalommentes. Tehát a Gyt-nak adott ízületben, olyan, csak passzívan végezhető mozgásirányt kell keresnie, amit a beteg a legkellemesebbnek talál, és ezt a mozgásirányt megtartva az aktív mozgás is fájdalommentes marad, valamint a kezelésnek azonnali pozitív eredményt kell mutatnia. Ezenkívül a betegnek a két kezelés között alkalmazott önterápiával a terápia alatt elért eredmény 50%-át el kell érnie.
Önterápia:
Az önterápiának a Mulligan technikában nagyon fontos szerepe van, hiszen így a beteg a terápiában aktívan részt vesz, valamint a két terápia közötti idő - az eredmény fokozása mellet - hasznosan telik. Önterápiához manuálterápiás övet vagy törölközőt használunk. Egy további fontos elem az önterápiában a Tape. Feltétele, hogy a kezeléskor egy olyan mobilizációs irányt találjunk, ami a beteg fájdalmát csökkenti. Ilyenkor lehet a kiegészítő mozgást (passzív mozgás) Tape-pel stimulálni.

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
 
AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
 
Javasolt jelentkezési határidő:2019.05.10.
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
ELÔRELÀTHATÒLAG
Órarend:
1.nap 9:00-18:00
2.nap 8:30-17:30
3.nap 8:30-17:30
4.nap 8:30-16:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.

Gyakorlati és Elméleti óra aránya: gyakorlat: 23,4 tanóra, elmélet: 16,6 tanóra

A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.

A kreditpontot a 9. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük.

Elővégzettségi feltétel:

A tanfolyamra mindenkit szeretettel várunk, aki Mulligan manuál terápia I. modul elvégzését igazoló dokumentummal rendelkezik.

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek