Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06

img
Tükörterápia
Tanulási célok: Elméleti háttér a tükörterápia megismeréséhez A tükörterápia gyakorlati alkalmazása agyvérzés után További alkalmazások fantomfájdalmak és CRPS esetére Felmérések/ vizsgálati módszerek, a kezelések hatásának értékeléséhez Háttér A kar - és a kézfunkció rehabilitációja a tükörterápiában a neurológiai kórképek között legtöbbször elôtérben áll. Leginkább a felsô végtag károsodásai után gyakran csak mint „segédkezet“  használják a sérült kart. De kezelhetôk az alsóvégtag ...

Tanulási célok:

Elméleti háttér a tükörterápia megismeréséhez

A tükörterápia gyakorlati alkalmazása agyvérzés után

További alkalmazások fantomfájdalmak és CRPS esetére

Felmérések/ vizsgálati módszerek, a kezelések hatásának értékeléséhez

Háttér

A kar - és a kézfunkció rehabilitációja a tükörterápiában a neurológiai kórképek között legtöbbször elôtérben áll. Leginkább a felsô végtag károsodásai után gyakran csak mint „segédkezet“  használják a sérült kart. De kezelhetôk az alsóvégtag funkcióinak egyéb okokból eredô károsodásai is a terápia ezen formájával.

A tükörterápia egy könnyen használható, új, bizonyítékokon alapuló kezelési módszer, mely hatékony a különböző betegségeknél. Ide sorolható a sztrók, az amputáció utáni fantom fájdalom kezelése, a Sudeck szindróma (CRPS) és egyéb más fájdalmak kezelése.

A tanfolyamon éppúgy szóba kerülnek a legújabb tudományos eredmények, mint a terápia gyakorlati kivitelezése. A motoros tanulás háttere és a neurorehabilitáció irányelvei képezik a tanfolyam alapját.

Program

Bevezetés a témába

Újabb fejlesztések a neurorehabilitációban

A tükörterápia tudományos háttere

A tükörterápia gyakorlati végrehajtása

Személyes tapasztalatok

Videódemonstráció

Oktatási anyag

Rendelkezésre áll egy komplett jegyzet

Nagy hangsúlyt fektetünk a személyes tapasztalatszerzésre a terápiás tükörrel.

Ajánlott irodalom:

"Spiegeltherapie in der Neurologie" vom DVE (Tükörterápia a neurológiában - Német Ergoterapeuták Szövetsége)

 

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.

AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!

 

 

Javasolt jelentkezési határidő: 2018.04.30.

 

NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL

Órarend:
1.nap 9:00-17:15
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.

A kreditpontot a gyógytornászok szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

Tanfolyamra III. és IV. éves gyógytornászhallgatókat, gyógytornászokat, konduktorokat, orvosokat, gyógypedagógusokat/szomatopedagógusokat, gyógytestnevelőket, testnevelőtanárokat, ergoterapeutákat, humánkineziológusokat várunk!

Tanulmányok, szakmai cikkek, leírások:

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek