Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Stecco féle Fascia Manipuláció I.A és I.B modul
A STECCO féle Fascia Manipuláció© (Scroll down to the English course description) legfájdalommentesebb fasciatechnika más fasciatechnikához képest! hazánkban a legkedvezőbb áron elsajátítható fascia technika! legtöbb napot (14nap) és ezáltal a legtöbb szakmai tartalmat nyújtó képzés! egy olyan intenzív tanfolyam, ahol az elméletben tanultakat, a képzés folyamán egymáson gyakorolhatják a résztvevők. A képzésen orvosok, gyógytornászok, humánkineziológusok vehetnek részt. A muszkuloszkeletális anatómia és élettan valamint testtartás-analízisben szerzett kiemelkedő tudással rendelkező, minimum 3 éves szakmai tapasztalattal rendelkező egészségügyi ...

A STECCO féle Fascia Manipuláció©
(Scroll down to the English course description)

 • legfájdalommentesebb fasciatechnika más fasciatechnikához képest!
 • hazánkban a legkedvezőbb áron elsajátítható fascia technika!
 • legtöbb napot (14nap) és ezáltal a legtöbb szakmai tartalmat nyújtó képzés!

egy olyan intenzív tanfolyam, ahol az elméletben tanultakat, a képzés folyamán egymáson gyakorolhatják a résztvevők. A képzésen orvosok, gyógytornászok, humánkineziológusok vehetnek részt. A muszkuloszkeletális anatómia és élettan valamint testtartás-analízisben szerzett kiemelkedő tudással rendelkező, minimum 3 éves szakmai tapasztalattal rendelkező egészségügyi dolgozók is részt vehetnek a tanfolyamon.

A résztvevők elsajátíthatják a muszkuloszkeletális diszfunkciók felismerését és értékelését, különösen az emberi fascia rendszerre vonatkozóan a Luigi Stecco által tanított Fascia Manipuláció© alkalmazásával.  A tananyag tartalmazza a fascia rendszer anatómiáját és élettanát és az alkalmazott technikákon keresztül a biomechanikai modell magyarázatát valamint a „kulcs-fascia”-pontok lokalizációját. Kiemelten foglalkozunk a muszkuloszkeletális diszfunkció értékelésével és kezelésével, az anamnézistől a hypotézisig, a kezelés módszertanával és célkitűzéseivel együtt.

A 14 napos, nemzetközileg elismert tanfolyam, 2 modulból áll:
I.                    modul:  7 nap (56 óra)
II.                   modul:  7 nap (56 óra)
A két szint egymásra épül, a képzés lezárásához és a komplett tudás megszerzéséshez szükség van mindkét szint elvégzésére. Létezik egy III. modul is (visceralis technikák), melynek elvégzéséhez szükséges a II. modul teljesítése.  Az első és a második modul elvégzése között minimum négy hónap vizsgálati és gyakorlati időnek kell eltelnie. A modul I. és modul II. tanfolyamok felépítése mindenhol azonos ezért ezek különböző helyszíneken is elvégezhetőek.
Minden modul vizsgával végződik, az adott tanfolyamon elsajátított készségek felmérése érdekében.

A tanfolyam ideje alatt ajánlott a kényelmes öltözet (rövidnadrág, poló, bikinifelső vagy sportmelltartó. A résztvevők egymáson fognak gyakorolni, és fontos tudnivaló, hogy a Fascia Manipiláció© SOK MÁS FASCIATECHNIKÁHOZ VISZONYÍTVA SOKKAL KEVÉSBÉ FÁJDALMAS MÓDSZER!

Az I. és II. modul előnyei 
A betegek nagy százalékánál az I. modul során bemutatott koordinációs központok (CC pontok) kezelése is hozzásegít a gyógyuláshoz, azonban a páciensek komplex kezeléséhez a II. modul során megszerezhető tudás is szükséges.
Az I. modulban a résztvevők a mozgás egy-egy síkjának (sagittális, frontális és horizontális), azaz az egy irányban lefutó izomrostoknak a kezelését sajátítják el. 
Luigi Stecco rámutatott, hogy a összetett globális mozgásokban is szükség van a myofascialis egységek kezelésére. A myofasciális diagonálok és spirálok mentén elhelyezkedő Fúziós Központok (CF  pontok) koordinálják az közbenső izomrostokat, és a myofascialis egységek egymáshoz képest történő elmozdulásai során aktivalódnak. Például a főként izomhasban található CC pontok kezelését a lumbalis flexiòt, extenziót, laterálflexiót vagy rotaciòt érintő problémáknàl alkalmazzuk. Azonban a diagonális síkokban létrejövő mozgások kezelésére – például obliguus lateralis és medialis hátrahajlás, vagy antero-medialis és antero-lateralis mozdulat- kezelésére a CF pontokat szükséges megcélozni.
Ez termeszetesen nem csak a lumbális gerincre igaz, hanem a törzs többi részére, és a végtagokra is. A CF pontok kezelésével a CC myofasciális egységei is koordinálhatòak. A CF pontok kezelésével gyakran csökken a CC pontok által generált fasciális tenziònövekedés.
Az 1. modul megértéséhez nagyon fontos a 2. modul elvégzése. Áttekintésre kerül, hogy mikor és miért kezelik a CF-eket, milyen kapcsolat van a CC-k és a CF-ek között, a CF-ek pontosan hol helyezkednek el, és hogyan kell kezelni a CF pontokat – eltérően a CC pontokhoz képest. Ezen felül áttekintésre kerül a diagonálok és spirálok fogalma is. Néhány téma az 1.modul folytatását képezi, például a kezelési stratégiák, a mozgás-kontroll fiziológiája, a testtartás, és a vizsgálati lap használata.
A Fascia Manipuláció (FM) nem csupán egy tankönyvből megtanulható technika alkalmazását jelenti, hanem a szakember részéről elkötelezettséget igényel, hogy elérhető legyen az optimális eredmény.
Az I és II. modul is vizsgával zárul. A 2. modul befejezése után a vizsgát teljesített hallgatók felkerülnek az FM szolgáltatòi listára.
 
Stecco féle Fascia Manipuláció I. modul
 
 • Bevezetés a Fascial Manipulation alapelveibe: a fasciális rétegek és folytonosság, szövettan, beidegzés
 • Fasciális anatómia
 • Biomechanikai modell és szakkifejezések használata Fascial Manipulációba
 • Antemotion rész: felső végtag
 • Antemotion: alsó végtag
 • Antemotion rész: fej és törzs
 • A myofasciális egység és a myofasciális szekvens anatómiája és fiziológiája
 • Retromotion rész: felső végtag 
 • Retromotion rész: fej és törzs
 • Retromotion rész: Alsó végtag
 • Beteg kezelése az oktató által,anamnézis ,hipotézis,mozgástesztek és tapintásos ellenőrzés,újraértékelés,kérdések
 • Lateromotion: felső végtag
 • Értékelés tábla a Fascial Manipulation-hoz (anamnézistől a hipotézisig ; rövidítések a hipotézistől a kezelésig-eljárás,ellenőrzés)
 • Lateromotion: fej és törzs
 • Lateromotion: alsó végtag
 • Mediomotion: fej és törzs
 • Mediomotion: alsó végtag
 • Mediomotion: felső végtag
 • Extratotation: felső végtag
 • Extrarotation: alsó végtag
 • Extratotation: Fej és törzs
 • Beteg kezelése az oktató által
 • Intrarotation rész: Felső végtag
 • Intrarotation rész: alsó végtag
 • Beteg kezelése az oktató által
 • Értékelés tábla a Fascial Manipulation-hoz (revizio)
 • Az értékelési tábla összeállítása résztvevők által:hipotézis,mozgás teszt,tapintásos ellenőrzés,kezelés
 • Esetleírás prezentálása és megbeszélése a részvevőkkel
 • Fascial Manipulation:Kezelési stratégiák,kezelés progressziója,beteg tanácsadás
 • Betegkezelés oktató által:anamnézis,hipotézis,mozgás teszt,tapintásos ellenőrzés,kezelés és újraértékelés
 • Fascial Manilulation - kezelési stratégia
 • Betegdemonstráció
 • Esetleírás megbeszélése az oktató által kezelt esetek alapján
 • Vizsga
 

DEMONSTRÁCIÓS VIDEÓK:

Level I emphasizes various dysfunctions of the locomotor system and correlates this information with the densifications that are termed Centers of Coordination located in myofascial units. Correlation of this information is related to conditions such as tendinopathy, cervicalgia, back pain, sciatica, carpal tunnel syndrome, headaches to just mention a few. Myofascial units continue into myofascial sequences thereby creating an understanding of what is known as fascial chains. Completion of level one allows access to level 2.
 
 
The second level deals with the anatomy and function of the fascial retinacula that is responsible for complex movements, Evaluation and treatment of these complex movements require knowledge of additional areas known as Centers of Fusion.This is considered within the three-dimensional biomechanical model of the Fascial Manipulation method.Also introduced in level 2 is the concept of organizing the fascial system with diagonal and spiral movement by the corporis fascia.At the end of the course the participants acquire full awareness of the anatomy and function of the fascial retinacula in the context of complex gestures.
The completion of the second level course allows access to the third level course. This is of primary importance, because it helps to treat the patient in a global way; to treat locomotor system’s pains and disorders, which may be the consequence of an internal dysfunction; to treat and improve internal dysfunctions; to improve and complete the ability of the Fascial Manipulator.
Every day, the course includes practical exercises and in-depth analysis of clinical cases demonstrated by the instructors.
 
Program:
– Anatomy and physiology of the internal fascia and superficial fascia
– Pathology of the internal fascia and superficial fascia
– Study of Tensostructures and Organ-fascial Sequences
– Systems study with their internal and external components
– Manual treatment for the treatment of the superficial fascia

Egyéb tanfolyami információk:

Aki a tanfolyamra jelentkezik, annak regisztrálnia kell az alábbi honlapon is: https://www.fascialmanipulation-stecco.com/login/signup.php?lang=en

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 
A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.
AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
 
Javasolt jelentkezési határidő: 2019.12.15.
 
ANGOL NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Órarend:
1.nap 9:00-18:30
2.nap 8:30-18:00
3.nap 8:30-18:00
4.nap 8:30-18:00
5.nap 8:30-18:00
6.nap 8:30-18:00
7.nap 8:30-18:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
Minden nap van egy 1 órás ebédszünet illetve délelőtt és délután egy-egy rövidebb kávészünet.
A kreditpontot a gyógytornászok szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük.
 
A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

Tanfolyamra IV. éves gyógytornász hallgatókat, gyógytornászokat,orvosokat,humánkineziológusokat,gyógytestnevelőket,szomatopedagógusokat és konduktorokat várunk!

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek