Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Flossing terápia
Mindegy, hogy fizioterápia, rehabilitáció vagy fitnesz világ – Egy új eszköz illetve egy új módszer van bevonulóban, ez a „Flossing”. A Flossing terápia alkalmazásakor speciális gumiszalagokat használnak a kompressziós alapú mobilizációs technikák használatához. A sport területén már sok egyesület és terapeuta használja ezt a lehetőséget a meglévő terápiás koncepciók bővítéséhez. A Flossing terápia egy rövid távon alkalmazható mobilizációs technika, ami egy lehetséges mozgás minden struktúráját magában foglalja. Hogyan alakult ki a FlossingTP? A kompresszió terápiás eljárásként már ...

Mindegy, hogy fizioterápia, rehabilitáció vagy fitnesz világ – Egy új eszköz illetve egy új módszer van bevonulóban, ez a „Flossing”.
A Flossing terápia alkalmazásakor speciális gumiszalagokat használnak a kompressziós alapú mobilizációs technikák használatához.
A sport területén már sok egyesület és terapeuta használja ezt a lehetőséget a meglévő terápiás koncepciók bővítéséhez.
A Flossing terápia egy rövid távon alkalmazható mobilizációs technika, ami egy lehetséges mozgás minden struktúráját magában foglalja.

Hogyan alakult ki a FlossingTP?

A kompresszió terápiás eljárásként már régóta ismert. Az 1960-as években a japán orvos professzor Sato felfedezett és kifejlesztett egy tréninget: izomerősítés/-felépítés kötözési módszer alkalmazásával –okklúziós tréningként ismert. Erre az időszakra esik a „Van der Molen szerinti kibontási technika“ is. Margaret Johnstone fejlesztette ki és alkalmazta a neurológiás betegeknél ezt a légpárnás sínt (1974- Liberton kórház, Edingburgh). Gépi kompresszió, a kompresszió egy másik fajtája, melyet máig megtalálunk a lymphologiában. 
Az ödéma mentesítés egy további formája az 1990-es években jelent meg, mellyel megpróbálják a testrészeket egy rövid megnyúlású pólyával körbetekerni és úgy edzeni. Ehhez a bebandázsolt betegek egy ergométerre ülnek és azon gyakorlatokat hajtanak végre. Gyorsan megmutatkozott több probléma ennél az alkalmazási formánál – hiszen a páciens mozgáspályája erősen beszűkült volt és a bandázs könnyen felbomlott. 1992-ben Blumberg fejlesztette ki és írta le az „iskémiatesztet“ sympathicus reflexdystrophia esetén.
2000-es években Kelly Starret gondoskodott  a lekötő kompressziós bandázsok újáélesztéséről, melynek felhelyezési lehetőségiről könyveiben írt („Becoming a supple Leopard“). FlossingTP egy ideiglenesen alkalmazható kompressziós- és mobilizációs technika, amely, egy lehetséges mozgás minden struktúráját magában foglalja. Mindeközben az adott izületet ill. szövetet betekerjük, amelynek mozgásterjedelme beszűkültnek bizonyul. 
 


Alkalmazási területek:
 - betegek posztoperatív mozgáspálya beszűküléssel
 - sportsérülések után
 - posttraumatikus duzzanatoknál
 - myofaszciális rendszernél
 - regenerálódás támogatásához

Célkitűzés/cél
FlossingTP eszköz a következőkre törekszik:
 
- fájdalomcsillapításra
- az izomaktivitás javítására a mobilizálandó izületben és izületen
- az izületi mechanika javítására
- mozgástartomány növelésére (ROM)
- egy jobb hematóma resorpcióra lehetőleg rövidebb idő alatt
- anyagcsere- és szöveti ellátás optimalizálására
- komplex mozgásokra kompresszióval
- regeneráció támogatására
 

Mit nyújt a Flossing terápia?
 - fájdalomcsökkentést
 - az ízületi mechanika optimalizálását
 - a mozgáspálya növelését (ROM)
 - az izomaktivitás javítását
 - jobb hematoma rezorpció rövidebb idő alatt – dozírozott kompresszió hatására
 - szöveti ellátás optimalizálása, ezáltal gyorsítva a mikrosérülések gyógyulását, például az izomzaton
 - komplex mozgások kompresszióval
Bizonyíték: Jelenleg nincs bizonyíték
 

Tananyagok:
 - bevezetés a témába
 - indikációk, kontraindikációk
 - alsó testfél (ízület, izom, faszcia, nyirok):
            láb
            ugróízület
            vádli
            térd
            comb
            Pelviko lumbális komplexum terület

-  felső testfél (ízület, izom,faszcia, nyirok)
            ujjak
            hüvelykujj
            kéz
            alkar
            könyök
            felkar
            váll
- mobilizációs formák (aktív/passzív) eszközökkel és anélkül        
 
        
A tanfolyam célja:
Megmutatjuk, hogy milyen széles skálán tudják használni a Flossing terápia.
Velünk megtanulják „hogyan”, „mikor”, „miért”, és „mi célból” !

A tanfolyam ára tartalmaz 1 db ajándék flossing szalagot, mely elvihető a tanfolyam után. Továbbá színes tanfolyami jegyzetet és a tanfolyami igazolást.

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.

A kreditpontot a gyógytornászok és gyógymasszőrök szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük.
AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!

A tanfolyam ára tartalmaz 1 tekercs flossing szalagot résztvevőként.

 
Jelentkezési határidő:  2018.12.20.
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
 
Órarend:
1.nap 9:00-17:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.

 

A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

Tanfolyamra IV. éves gyógytornászhallgatókat, gyógytornászokat,orvosokat, ergoterapeutákat, oszteopatákat,masszőröket, gyógymasszőröket, gyógypedagógusokat/szomatopedagógusokat, gyógytestnevelőket, testnevelőtanárokat, humánkineziológusokat, konduktorokat és edzőket várunk!

Időpontok:

Dátum ÁrAjándék Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek