Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Horog terápia
A Horog-technika Kurt Ekman svéd gyógytornásztól származó kezelési módszer aki Dr. Cyriax munkatársa volt az 50-es években. Az ötlete az volt, hogy létrehozzon egy olyan kezelőeszközöket, amelyek különböző horog alakban görbülnek, végükön egy spatulával. Cél az volt, hogy dolgozni tudjon a kéz által az ujjak vastagsága miatt elérhetetlen képletekkel. A technika lehetővé teszi a különböző szövetek közötti letapadások oldását, mely lehet  izom, ín, szalag vagy fascia eredetű.  Megszünteti a fokozott izomtónust, vagy a súlyos fibrosist ami zavarja a mozgáspályát,  segít megtalálni az érintett régió izmainak jobb trophiáját ...

A Horog-technika Kurt Ekman svéd gyógytornásztól származó kezelési módszer aki Dr. Cyriax munkatársa volt az 50-es években.
Az ötlete az volt, hogy létrehozzon egy olyan kezelőeszközöket, amelyek különböző horog alakban görbülnek, végükön egy spatulával. Cél az volt, hogy dolgozni tudjon a kéz által az ujjak vastagsága miatt elérhetetlen képletekkel.
A technika lehetővé teszi a különböző szövetek közötti letapadások oldását, mely lehet  izom, ín, szalag vagy fascia eredetű.  Megszünteti a fokozott izomtónust, vagy a súlyos fibrosist ami zavarja a mozgáspályát,  segít megtalálni az érintett régió izmainak jobb trophiáját és jobb kötőszöveti állapotát.
A technikát, széles körben használják a sport sérülések kezelésére, számos további indikációs területe van, beleértve a traumatológia, gyulladásos vagy perifériás idegi eredetű elváltozások.
A HOROGTERÁPIA  a mély fasciák felszabadítására lett kidolgozva.
A módszer különlegessége az intermuszkuláris diagnózis és mobilitás speciális tesztjeiben rejlik.
A Horog terápiás tanfolyam 95%-ban gyakorlati képzés, a kis résztvevő számú csoport lehetővé teszi számukra, hogy:
·         megtanulják a horog terápia mozdulatait
·         a felszíni anatómiai tudás frissítését
·         tanulmányoznak két másik kapcsolódó lágyrész technikát, amelyek fokozzák a
          horog terápia hatásait
·         kezelés ellenőrzése Horog Terápiával
Először az oktató bemutatja az egyes anatómiai régiókat majd ezután a résztvevők párban fognak dolgozni. Az oktató átadja az egyes táblák ellenőrzését, javítását és megválaszolja a kérdéseket.
Minden résztvevő egy angol vagy francia nyelvű, képeket tartalmazó tankönyvvel egy magyr nyelvű jegyzettel és egy készlet horggal (különböző görbülettel) dolgozik.
A könyv jól szemlélteti a technikát ezért ezt nem szükséges a résztvevőknek jegyzetelni, így több időt tudnak a gyakorlásnak szentelni.
A következő linken találhatóak videók (www.crochetage-therapie.com/videos/) melyek szemléltekik a módszert.
Célunk, hogy a tanfolyam végére a résztvevők magabiztosan tudják használni a technikát a gyakorlatban is.
 
TARTALOM

 • Bevezetés a Horog terápiába
 • Comb anterior oldala: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Comb posterior oldala: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Térd és a láb posterior oldala: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Lábszár anterior oldala, boka és lábfej: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Hát: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Nyak: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Váll: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Alkar anterior oldala és kéz: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Alkar posterior oldala és csukló: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 

DEMONSTRÁCIÓS VIDEÓK:
 
www.crochetage-therapie.com/embed/51/4/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/51/2/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/48/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/48/3/ 

http://www.crochetage-therapie.com/embed/40/8/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/40/7/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/38/

 
EZ A MÓDSZER FRANCIAORSZÁGBÓL SZÁRMAZIK, AHOL A KÉPZÉS ÁRA ANYAGKÖLTSÉGGEL EGYÜTT 600€!
A VISZEN NETC- ban mindezt csupán 290€ -ért elsajátíthatja!

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
A KEDVEZMÉNYES ANYAGKÖLTSÉGET A HELYSZÍNEN EURÓBAN (70 €) AZ OKTATÓNAK KELL KIFIZETNI. KÉRJÜK HOZZA MAGÁVAL AZ ELSŐ NAP!

Anyagköltség tartalmazza:

 • egy angol vagy francia nyelvű képekkel teli szakmai könyvet 
 • 5 db speciális horgot a módszer kivitelezéséshez elengedhetetlen és semmi mással nem pótolható (megvásárlása kötelező a tanfolyam elvégzéséhez): http://www.crochetage-therapie.com/shop/

Javasolt jelentkezési határidő: 2018.08.19.
ANGOL NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Órarend:
1.nap 8:30-18:00
2.nap 9:00-18:00
3.nap 9:00-18:00

A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra IV. éves gyógytornászhallgatókat, gyógytornászokat, ostheopatákat, orvosokat, humánkineziológusokat, konduktorokat, ergoterapeutákat várunk.

Időpontok:

Dátum ÁrEgyéb költségek Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek