Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Horog terápia
(Scroll down to the English course description) A Horog-technika Kurt Ekman svéd gyógytornásztól származó kezelési módszer aki Dr. Cyriax munkatársa volt az 50-es években. Az ötlete az volt, hogy létrehozzon egy olyan kezelőeszközöket, amelyek különböző horog alakban görbülnek, végükön egy spatulával. Cél az volt, hogy dolgozni tudjon a kéz által az ujjak vastagsága miatt elérhetetlen képletekkel. A technika lehetővé teszi a különböző szövetek közötti letapadások oldását, mely lehet  izom, ín, szalag vagy fascia eredetű.  Megszünteti a fokozott izomtónust, vagy a súlyos fibrosist ami zavarja a mozgáspályát,  segít megtalálni az érintett ...

(Scroll down to the English course description)

A Horog-technika Kurt Ekman svéd gyógytornásztól származó kezelési módszer aki Dr. Cyriax munkatársa volt az 50-es években. Az ötlete az volt, hogy létrehozzon egy olyan kezelőeszközöket, amelyek különböző horog alakban görbülnek, végükön egy spatulával. Cél az volt, hogy dolgozni tudjon a kéz által az ujjak vastagsága miatt elérhetetlen képletekkel.

A technika lehetővé teszi a különböző szövetek közötti letapadások oldását, mely lehet  izom, ín, szalag vagy fascia eredetű.  Megszünteti a fokozott izomtónust, vagy a súlyos fibrosist ami zavarja a mozgáspályát,  segít megtalálni az érintett régió izmainak jobb trophiáját és jobb kötőszöveti állapotát.
A technikát, széles körben használják a sport sérülések kezelésére, számos további indikációs területe van, beleértve a traumatológia, gyulladásos vagy perifériás idegi eredetű elváltozások.
A HOROGTERÁPIA  a mély fasciák felszabadítására lett kidolgozva.
A módszer különlegessége az intermuszkuláris diagnózis és mobilitás speciális tesztjeiben rejlik.
A Horog terápiás tanfolyam 95%-ban gyakorlati képzés, a kis résztvevő számú csoport lehetővé teszi számukra, hogy:
·         megtanulják a horog terápia mozdulatait
·         a felszíni anatómiai tudás frissítését
·         tanulmányoznak két másik kapcsolódó lágyrész technikát, amelyek fokozzák a
          horog terápia hatásait
·         kezelés ellenőrzése Horog Terápiával
Először az oktató bemutatja az egyes anatómiai régiókat majd ezután a résztvevők párban fognak dolgozni. Az oktató átadja az egyes táblák ellenőrzését, javítását és megválaszolja a kérdéseket.
Minden résztvevő egy angol vagy francia nyelvű, képeket tartalmazó tankönyvvel egy magyr nyelvű jegyzettel és egy készlet horggal (különböző görbülettel) dolgozik.
A könyv jól szemlélteti a technikát ezért ezt nem szükséges a résztvevőknek jegyzetelni, így több időt tudnak a gyakorlásnak szentelni.
A következő linken találhatóak videók (www.crochetage-therapie.com/videos/) melyek szemléltekik a módszert.
Célunk, hogy a tanfolyam végére a résztvevők magabiztosan tudják használni a technikát a gyakorlatban is.
 

"Először, mint páciens találkoztam a „Horog technikával” Franciaországban. Egy olyan kezelési formát kerestem, ami műtét nélkül megoldást tudna nyújtani egy problémámra. Négyszer voltam műtve a II. illetve a III. ujjam flexor inán található ganglionok miatt. A III. ujjamon ismét kiújultak, nyomták az ideget, nehezítették a kéz fogó-funkcióját. Egy kollégám ajánlotta fel a „Horog technikát”.  Első alkalommal sikerült is a három ganglionból a legnagyobbat megszűntetni a kezelés végére. Egy hétre rá nézte meg másodszor a kezem az eredmény rá pár napra volt érezhető, teljesen eltűntek a ganglionok. Ezután több alkalommal kértem a kolléga segítségét, olyan betegeimnél, akinél sajnos nem jutottam egy bizonyos szint után a funkcionális fejlődésben. Politraumás hölgy felső végtagját kezeltük például vele a könyökében rendkívül nagy kontraktúra alakult ki melyet a többi különböző manuális kezelésekkel nagyon lassan lehetett oldani, illetve egy többszörösen cserélt térdprotézis után a letapadt patellát szabadítva fel nyertük vissza a flexiós mozgáspálya teljes tartományát. Szerettem volna ha ez a technika eljut Magyarországra is."Lábodi Éva

 

TARTALOM

 • Bevezetés a Horog terápiába
 • Comb anterior oldala: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Comb posterior oldala: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Térd és a láb posterior oldala: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Lábszár anterior oldala, boka és lábfej: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Hát: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Nyak: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Váll: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Alkar anterior oldala és kéz: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 • Alkar posterior oldala és csukló: Felszíni anatómia áttekintése/Horog terápiás gyakorlatok/terápiás javallatok és kapcsolódó lágyrész technikák (LIP/TIF)
 

DEMONSTRÁCIÓS VIDEÓK:
 
www.crochetage-therapie.com/embed/51/4/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/51/2/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/48/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/48/3/ 

http://www.crochetage-therapie.com/embed/40/8/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/40/7/

http://www.crochetage-therapie.com/embed/38/

 
EZ A MÓDSZER FRANCIAORSZÁGBÓL SZÁRMAZIK, AHOL A KÉPZÉS ÁRA ANYAGKÖLTSÉGGEL EGYÜTT 600€!
A VISZEN NETC- ban mindezt csupán 290€ -ért elsajátíthatja!

DESCRIPTION
Hooking therapy training consists of a 95% practical course with a small group of participants, which allows them to:
learn the Hooking technical gesture
refresh knowledge of surface anatomy
study two other associated  soft tissues techniques that enhance the Hooking Therapy  effects
control the treatment by Hooking Therapy
First the teacher demonstrates the approach of each anatomical region and then the participants are going to work in pairs. The teacher passes in each table to check, to make corrections and answer the questions
Each participant gets a book and a set of 05 hooks (with different curvatures). The book is well illustrated so there´s no need to make notes and therefore the participant can dedicate more time to practice.
We have videos on the French site (www.crochetage-thérapie.com) that the participant can access anytime he wants.
Our goal is to enable the participant to put the technique into practice right after the end of the training.
 
CONTENTS
Presentation of the method
Historical
Indications and contraindications
Put into practice the Hooking technical gesture
The approach of each anatomical region : surface anatomy reminder, therapeutic indications and associated soft tissues techniques (LIP / TIF)

 

 

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.
AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
A KEDVEZMÉNYES ANYAGKÖLTSÉGET A HELYSZÍNEN EURÓBAN (70 €) AZ OKTATÓNAK KELL KIFIZETNI. KÉRJÜK HOZZA MAGÁVAL AZ ELSŐ NAP!

Anyagköltség tartalmazza:

 • egy angol vagy francia nyelvű képekkel teli szakmai könyvet 
 • 5 db speciális horgot a módszer kivitelezéséshez elengedhetetlen és semmi mással nem pótolható (megvásárlása kötelező a tanfolyam elvégzéséhez): http://www.crochetage-therapie.com/shop/

Javasolt jelentkezési határidő: 2020.05.31.
ANGOL NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Órarend:
1.nap 8:30-18:00
2.nap 9:00-18:00
3.nap 9:00-18:00

A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.
A kreditpontot a 9. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra IV. éves gyógytornászhallgatókat, gyógytornászokat, ostheopatákat, orvosokat, humánkineziológusokat, konduktorokat, ergoterapeutákat várunk.

Időpontok:

Dátum ÁrEgyéb költségek Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek